Se pyramiderne

Strålende solskin, smukke sandstrande og stribevis af historiske seværdigheder. 

Der er mange grunde til at vende den røde næse mod Egypten. Her kommer rejseekspert Zakaria med sine personlige ferietips.

Zakaria Lamnaouar er ikke hr. hvem som helst, når det kommer til ferietips. Bag sig har han nemlig et helt liv i rejsebranchen, hvor han blandt meget andet har haft fornøjelsen af at arbejde på Rhodos, Kreta, Cypern, Gran Canaria, Mallorca og i Mexico. I februar valgte han dog selv at holde ferie i Egypten – og det har han flere gode grunde til.

En drøm for dykkere

Egyptens solsikre klima, smukke sandstrande og klare vand gør det til et attraktivt rejsemål for de fleste badeglade gæster. Men under overfladen venter også en verden af betagende natur og dyreliv for dem, der nyder havet bedst med en dykkermaske på.

”Snorkling og dykning er i en liga for sig i Egypten og Det Røde Hav. I Makadi er der endda mulighed for at se det farverige fiskeliv direkte fra strandkanten, så mit første tip er helt klart at gribe dykkerbrillerne og snorklen og hoppe i bølgerne! Er du ekstra heldig kan du se både havskildpadder og klovnefisk, som hygger sig lige uden for hotelområdernes kyst,” fortæller Zakaria.

Spis godt, billigt og lokalt

Kanarisk tapas, græsk tzatziki og cypriotisk halloumi kender og elsker de fleste. Men spørger man Zakaria, er det egyptiske køkken en undervurderet størrelse.

”For det første, så tilbyder hotellerne i Egypten en rigtig god All Inclusive til en meget fornuftig pris. Jeg vil dog kraftigt anbefale, at man bare en enkelt dag eller to opsøger en lokal restaurant. Det egyptiske køkken henter inspiration i både det nordafrikanske og det libanesiske/mellemøstlige område. Det betyder masser af smag i både kød, salater og saucer. Der er også nogle ret gode kæderestauranter, fx Gad, der er et af de mest populære falafelsteder i Hurghada. Her kan man få rigtig shawarma til virkelig lave priser.”

Det bedste pyramidealternativ

Han er udmærket klar over det, Zakaria. Det er umuligt at komme med Egypten-tips uden at nævne pyramiderne. Og især Cheopspyramiden, der er det eneste overlevende af verdens syv vidundere, er naturligvis et besøg værd. Orker du ikke de mange timers rejse til Cairo, findes der et ret enestående alternativ.”Det er jo ingen hemmelighed, at Egypten er sprængfyldt med spændende historie og seværdigheder. Men landet er meget mere end bare pyramider. Jeg vil anbefale alle at besøge byen Luxor, hvor man finder det imponerende Karnak-tempel. Her har mange store faraoer sat deres præg gennem tiderne, og templet er taktisk placeret lige ved Nilen. Det betyder, at det er oplagt at kombinere besøget med en sejltur på den majestætiske flod. Tæt på ligger også Kongernes Dal, hvor Tutankhamon ligger begravet,” tipper Zakaria.

Shop, prut og duft på Sheraton Street

I Hurghada ligger en gade opkaldt efter byens første store hotel, Sheraton. Her er alt, hvad hjerter begærer. I hvert fald hvis dit hjerte begærer flotte souvenirs, krydderier, tøj og parfume. Sheraton Street er bestemt et besøg værd, hvis man spørger Zakaria, men du skal huske at tage forhandlergenet med.
”Det er kutyme, at man prutter lidt om prisen. Det er helt okay med egypterne, også selvom prisen i forvejen er god. Deres gamle tradition med at lave parfume af olier lever også stadig i bedste velgående. Gå en tur og forkæl lugtesansen, så kan det sagtens ende med, at du selv kommer hjem fra ferien og dufter som Kleopatra,” slutter Zakaria.

Her skal du bo

Når du rejser med Spies til Egypten, kan du vælge mellem tre forskellige rejsemål. Hurghada er det mest populære. Her bor du godt, næsten uanset hvilken ferie du er på udkig efter. Vælg mellem børnevenlige hoteller eller bo på et kun for voksne.

Du har samme muligheder i Makadi Bay, der ligger ca. 30 km syd for Hurghada. Her er samtlige hoteller desuden placeret direkte på stranden, så du får fuld valuta for pengene, hvis du vil dykke eller bade. I både Hurghada og Makadi Bay indgår All Inclusive i prisen på samtlige hoteller. 

25 km nord for Hurghada ligger El Gouna, som er et område for dig, der er til lidt mere luksus. Hotellerne er bygget op omkring laguner, så her består dagens sværeste beslutning i at vælge mellem at nyde ferien i de indbydende poolområder eller ved havet.