Lån & Spar Bank

Udnyt friværdien i din bolig

Har du en stor friværdi i din bolig? Med en Friværdikonto får du adgang til de penge, du har sparet op i din bolig. 

Det kan være en god og billig mulighed, hvis du fx ønsker at renovere din bolig.

Er din ejerbolig mere værd, end det du skylder i den? Så har du friværdi i din bolig. Ofte får du først adgang til din friværdi, når du sælger din bolig. Men med en Friværdikonto får du mulighed for at bruge de penge, du har sparet op i din bolig. Det kan være en billig måde at låne penge på.

En Friværdikonto giver fleksibilitet

Der kan være mange grunde til at låne i sin friværdi. Måske planlægger du at skifte fyret ud med fjernvarme, drømmer om at købe en ny bil eller noget helt tredje. Når du låner i din friværdi, behøver du ikke at optage et nyt realkreditlån. En Friværdikonto fungerer som en kassekredit, hvor du stiller sikkerhed i din bolig. Det betyder, at du selv kan bestemme, hvor meget og hvornår du vil trække på kontoen. Og i modsætning til et realkreditlån betaler du kun renter af det beløb, du har trukket.

Renover med din friværdi

En Friværdikonto kan være rigtig smart, hvis du har planer om at renovere din bolig, men ikke ønsker at vente, til du har sparet alle pengene til renoveringen op. Du kan løbende trække penge ud af kontoen til dine projekter, i takt med at renoveringsarbejdet finder sted. Det giver ekstra fl eksibilitet, så du kan renovere i etaper.

Nedbring din gæld hurtigere

Har du et stort rådighedsbeløb hver måned, og ønsker du at afdrage ekstra på din gæld i boligen, kan Friværdikontoen også være en god løsning. I Lån & Spar kan du nemlig kombinere en Friværdikonto med et realkreditlån. Du kan f.eks. have 60% af dit lån som realkreditlån og de sidste 20% som Friværdikonto. Så kan du sætte dit månedlige overskud ind på Friværdikontoen og på den måde betale mindre i rente. Hvis du får brug for pengene, kan du bare trække dem ud igen. Se mere på lsb.dk/friværdikonto.