Danmarks ældste by Ribe set fra vandsiden med domkirken i baggrunden

Besøg Europas største legepark i Ribe

Aktiv, sjov og lærerig ferie med masser af aktivitet for børn i alle aldre.

Aktivitet og læring gennem leg er stadig mere populært, når danskerne vælger feriedestination. Det giver nemlig god mening, også for forældrene og bedsteforældrene, at familiens små poder både har det sjovt og bliver lidt klogere på vores fælles historie. Det kan de blive i Danmarks ældste by.

Gratis entre og masser af aktivitetsmuligheder

Uanset hvor du færdes i Ribe, møder du byens historie. Feriegæster inviteres med ind i historiske universer, der byder på både vikingetid og middelalder.

Seneste er en gigantisk historisk legepark kommet til. Her kan besøgende gå på opdagelse i Borgen Riberhus. Der er gratis entré til parken.

Tag fx en tur op i den 10 meter høje Stormflodssøjle, flyv om kap med trækfuglene i den 104 meter lange svævebane eller gå balancegang på Galgebakken. Du kan også tage en tur i gynger, trampoliner, gå- og løbebaner. Eller nyde en frokost i et af picnicområderne.

Vikinger for en dag

Har man lyst til mere historie, er et besøg på Ribe VikingeCenter en oplagt mulighed. Her levendegøres vikingernes liv, både som bønder og som krigere.

Hele familien kan være med som ‘vikinger for en dag’. Madlavning, krigertræning, bueskydning og håndværk er blandt de aktiviteter, I kan deltage i.

Ekspeditionstur til Vadehavet

En anden mulighed er ekspeditionstur i Nationalpark Vadehavet, hvor østers, muslinger, fisk, krabber og millioner af fugle lever sammen med Danmarks største bestand af spættet sæl.

Og så slut da af med en frisk dukkert. Længere mod syd i nationalparkområdet ligger vestkystens bedste badestrande.

Overnatning i prisvindende feriecenter

Vil I bo i hjertet af den smukke middelalderby, er Ribe Byferie Resort oplagt. Her ligger ferielejligheder få minutters gang fra domkirkepladsen og byens gågade.

Boligerne er for 1-7 pers., med mulighed for at bestille opredte senge, morgenkomplet og anden forplejning. Her findes også et fælleshus og en stor grillhytte med terrassevarmere og bålplads. God plads, hvis I planlægger at holde familietræf eller er en flok venner afsted.