Glæd dine børn med køkkentjansen

En måltidskasse fra RetNemt er vejen til at få børn med i køkkenet – også på en almindelig mandag.

 Lad børnene være med i køkkenet

At kunne begå sig i et køkken og skabe sig sund, velsmagende mad er en af de vigtige kompetencer, vi som forældre bør give vores børn.
Trods de gode intentioner om at børnene skal lære at lave mad, kan det dog være svært at overkomme på en travl hverdag. Især hvis man også skal planlægge og købe ind.

En god start

Hos RetNemt mener de, at det er en god idé som en start at lægge en fast ugentlig dag i kalenderen, hvor du og dine børn har en aftale om at lave mad sammen. På den måde kan alle være indstillet på projektet, og der afsat tid i kalenderen.
Senere, når madlavnings-kompetencerne er ved at være på plads, kan du stille og roligt trække dig mere tilbage - for til sidst blot at glæde dig over, at børnene nu kan klare at stå for madlavningen i familien. 

 Måltidskasse fra Retnemt

Fri for planlægning

Måltidkassen fra RetNemt, der leveres direkte til din dør, indeholder en opskrift sammen med alle ingredienser til et sundt hverdagsmåltid. 
Når I kommer hjem fra skole og job er det derfor bare om at komme i gang med det sjove, nemlig at lave maden. Ingen planlægning i sidste øjeblik og ingen stressende indkøb på vejen hjem fra arbejdet.  

 Vælg selv dine retter

Det, de selv har lyst til

Det er også en god ide at lade børnene være med til at beslutte, hvilken af ugens 12 retter hos RetNemt, som de gerne vil være med til at lave. Det er normalt meget mere motiverede for børnene at lave og spise noget, de selv har valgt.
Samtidig sker det jo, at børnene er mere tilbøjelige til at turde prøve nye retter, anderledes grøntsager og fremmede krydderier, når de selv har været med til at tilberede maden. Så måske er hjælpen i køkkenet vejen til at give dine børn ’madmod’?

 Gode råd til at få børn med i køkkenet