Uno-X gør en forskel for miljøet når du vasker bilen

Gør en forskel for miljøet når du vasker bilen

Uno-X vaskehaller sparer miljøet for kemikalier og mindsker vandforbruget.

Når Uno-X opdaterer tankstationer og vaskehaller, er der tænkt på både dig og miljøet. Alle de nye vaskerhaller er nemlig udstyret med biologisk vandrensningsanlæg. På den måde kan anlægget nedbryde kemikalierester, der ellers ville være endt i kloakken. Det drejer sig om fx olierester, zink, bly og andre uønskede metaller.    

  

90 % lavere vandforbrug

En anden fordel ved en vaskehal med eget vandrensningsanlæg er genbrug af spildevand. Det mindsker vandforbruget markant. De nye vaskehaller bruger nemlig kun 15-30 liter pr. vask. Normalt kræver en bilvask 150 liter rent vand. På den måde lever vaskehallen op til de strenge miljøkrav for svanemærkede vaskehaller. Det samme gælder pleje- og vaskemidler. De må ikke være tilsat nanopartikler, skadelige fluorstoffer eller stoffer, der er på EU ́s liste over stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende.   

  

Smarte løsninger gør det let for dig at tanke

Samtidig med, at nye svanemærkede vaskehaller bliver etableret overalt i landet, så kommer der også løbende nye, flotte tankstationer. De er fyldt med løsninger, der gør det let og hurtigt at tanke. De nye stationer er fx udstyret med mulighed for hurtig trådløs betaling med kort. Og nye, ekstra lange slanger gør det muligt at tanke på alle standere – uanset, hvilken side dit dæksel sidder i. Du behøver altså aldrig vente på en stander i den rigtige side. Derudover har prismasten fået ekstra tydelige tal, så du kan se priserne på lang afstand. 

  

En tryg oplevelse

Der er også gode nyheder til alle, der tanker om aftenen eller på øde steder. Ny og skarp belysning giver større tryghed. Det samme gør overskuelige omgivelser uden for mange buske og træer. Har du endnu ikke prøvet at vaske med omtanke for miljøet. Eller oplevet en lynhurtig tankning på en af de nye stationer, så får du inden længe muligheden hos Uno-X i din by.