Dansk taskedesigner hjælper Afrika

Designet af lædertasker, computercovers, punge og accessoires er dansk. Fremstillingen sker bl.a. på værksteder ejet af etiopiske kvinder. Og det økologiske læder er indisk. Michala Sloth har sat sig for at skabe godt design og samtidig gøre en varig forskel i de udsatte områder, hvor produkterne laves.

 Walawe rygsæk fra MicMic


Hos MicMic finder du alt fra
skuldertasker til computer covers og punge.

Produkterne er designet af Michala Sloths og inspirationen til produkterne og navnene til dem, kommer fra Michalas opvækst og utallige rejser. De er skabt langt fra catwalken og langt fra high-end butikkerne, men tæt på hverdagslivet og tæt på et hjerte der banker for at bidrage.

”Jeg skaber tidløse og praktiske designs i håb om, at simpliciteten ikke underkendes, men anerkendes for dets kvalitet, funktionalitet, levetid og ikke mindst historien bag,” siger Michala Sloth, der er født i Danmark, men vokset op i Phnom Penh i Cambodja.

Udvalgte samarbejdspartnere

Hun har på tætteste hånd set konsekvenserne af at leve i et land med ulige eller ingen muligheder. Derfor bliver alle produkter hos MicMic syet hos nøje udvalgte og ansvarlige samarbejdspartnere, der er med til at gøre en positiv forskel i netop deres område.

Michala Sloth på besøg i produktionen

Den utraditionelle opvækst lærte Michala Sloth at anerkende og sætte pris på, hvor privilegerede vi er herhjemme, og samtidig være åben overfor andre kulturer. Derfor er MicMic selvfølgelig også en virksomhed, der giver tilbage til de samfund, der ikke har samme muligheder, som vi har herhjemme.  

Kvinder bidrager til lokalsamfundet

MicMics items bliver syet i Etiopien og Indien. 

”Faciliteterne i Etiopien er valgt, fordi de er ejet af kvinder, der bidrager til lokalsamfundet gennem deres arbejde fx ved at ansætte og uddanne udsatte unge og donere skoleuniformer til udsatte piger,” fortæller Michala Sloth. 

Skolepiger i udsatte områder

 

I Indien har MicMic indledt et samarbejde med et garveri, der er specialiseret i økologisk læder – og de første items herfra er netop landet på MicMics hjemmeside. 

”Med disse samarbejdspartnere i hånden ønsker vi at sælge højkvalitets læderprodukter, der bidrager til at etablere flere og bedre arbejdspladser i sårbare og ulige områder. Derved kan vi skabe en varig og stabil indkomst for endnu flere mennesker,” mener Michala Sloth.