Albanien - Solferie med et twist

Det kan måske føles som ethvert andet sted ved Middelhavet. Men Durres Riviera i Albanien byder på helt unikke oplevelser inden for mad, kultur og byliv, og nu er TUI klar med flere hoteller og direkte ruter til den østeuropæiske perle.

Durres Riviera har fået sit navn efter Albaniens næststørste by, Durres med cirka 250.000 indbyggere, som ligger i den nordlige del af en fantastisk strandbugt. Du kan gå langs med stranden i flere timer og komme forbi det ene topmoderne hotel efter det andet med beachclubs, vandsportscentre og uendelige rækker af solstole og parasoller.

Mange hoteller har private strandafsnit, hvor hotellets gæster kan benytte strandstolene.

Durres i Albanien - Billede fra TUI.dk

Spændende gåture

Gaderne i det centrale Durres ligner intet, du tidligere har set. I en vild, men charmerende, blanding ligger grå østlandsarkitektur side om side med nybyggede postmoderne højhuse i klare farver som rød og grøn.

Fra temmelig slidte boligkvarterer kommer du lige ud til en strandboulevard, kantet af palmer og luksushoteller. Og samtidigt blandes religionerne; katolske og græskortodokse kirker ligger lige op ad kvarterets moske.

Springvand i Durres, Albanien

Fem ting, du skal opleve

Alle caféer og bagerier sælger gode wienerbrødslignende brød med al slags fyld. Det kan være alt fra marmelade til salt fåreost.

Frugt- og grøntsagsmarkederne på gaden Rruga Abaz Çelkupa nær havnen i Durres er fyldt med dufte og liv.

Restauranterne, som er bygget på molen i det lave vand ud for hotel Horizont, byder på rene madoplevelser, du ikke glemmer med det samme.

Det er også værd at nyde livet ved den trendige strandklub, Cinco Zone, mellem hotellerne Blue Marine og Ylli I Detit.

Endelig er gå- eller joggingture i strandkanten mellem havet og byens farveglade kulisse en fornøjelse, du skal glæde dig til.

Gadehandel i Durres Albanien

Smage du husker

Det traditionelle balkankøkken er grundstenen i madkulturen, der naturligvis er blandet med indflydelse fra nabolandene Italien og Grækenland. Oplevelsen af det sammensatte køkken bliver stor, når du på samme menu finder gullasch, ’scampi’, vinbladsdolmar og fåreostesalat.

Nationalretten tave kosi er en gratin med ris, lam, oregano og rigeligt hvidløg, der bliver bagt i ovne under et låg af yoghurt og piskede æg.

Da Durres er en af Albaniens største fiskehavne, vil du også finde mange fisk og skaldyr på restauranternes menuer.

Andre typiske råvarer er olivenolie, valnødder, mandler, citrusfrugter og kirsebær.

Prisniveauet er betydeligt lavere end i Danmark, og du får en pizza med drikkevarer for under en halvtredser.

Spis godt Albanien

’Caesar was here’

Durres havde sin første glansperiode i århundredet omkring Kristi fødsel. Byen var en del af Romerriget, og både Julius Cæsar og filosoffen Cicero kom hertil på ferie.

Amfiteateret er det største på Balkan, der engang rummede 20.000 tilskuere. Det har længe ligget gemt og blev først udgravet i nyere tid. Men selvom det virkelig er en ruin, og lægterne og udsmykningen er væk, er det stadig imponerende i betragtning af sin alder og størrelse.

Moderne hoteller ved stranden

Stranden ved Durres er børnevenlig, lavvandet og så bred, at der både er plads til liggestole og åbne arealer.

Næsten alle TUI’s hoteller ligger ved strandpromenaden, der er samlingsstedet både om dagen og aftenen. De fleste hoteller har desuden deres egen del af den fine strand.

Du kan booke alt fra hoteller med store pools og børneaktiviteter til små personlige hoteller, hvor ejeren sørger for det meste.

Udflugter til verdensarve

Du kan nemt kombinere sol og badning med byliv og kultur. Ud over det store amfiteater kan du i selve byen opleve et arkæologisk museum og et fort fra 400-tallet.

Tre andre byer kan være en udflugt værd. Kruja er en by med håndarbejdsmarked i et middelaldermiljø. Berat, "byen med tusinde vinduer", er med på Unescos verdensarvsliste. Og Albaniens hovedstad, Tirana, hvor du kan besøge basarer, en kunstig sø og opleve et trendy forlystelsesliv.

Få bonus på din rejse til Albanien

Du optjener 4% bonus, når du køber din rejse hos TUI og betaler med dit betalingskort fra Forbrugsforeningen.

Husk, at det er muligt at optjene bonus af hele rejsens pris, også selv om beløbet overstiger dit rådighedsbeløb. Se hvordan på mitfbf.dk og se de mange muligheder for en fantastisk rejseoplevelse på tui.dk.