FBF - Omegn

Berlin

Rundt om Berlin

Udenfor Berlin

Tropical Islands
Europas største tropiske ferie verden
Oplev et stykke af troperne på 66.000 kvadratmeter (hvilket er på størrelse med otte fodboldbaner). I Tropical Islands venter der drømmetemperaturer på 26 grader, den største indendørs regnskov i verden, Europas største tropiske sauna-område, det sydlige Stillehav med 200 meter sandstrand og mange andre superlativer.

Dette tropiske paradis er åbent hele året, døgnet rundt. Tropical Islands er stedet, hvor drømmen om en tropisk ø i midten af Europa er gået i opfyldelse. Tropical Islands ligger omkring 60 km syd for Berlin.

Potsdam
Potsdam, delstaten Brandenburgs hovedstad, er især kendt for sin historiske arv som Preussens residensby med de talrige og enestående slots- og parkanlæg.

Gåturen gennem Potsdams historiske centrum kan begynde ved Alter Markt, den centrale plads. St.-Nikolaikirche, Lustgarten og Altes Rathaus som sammen danner en enhed af nobel storhed. Neuer Markt fra det 17. og 18. århundrede, der ligger lidt skjult bag en husrække, er en af Europas bedst bevarede barokpladser og nok byens smukkeste plads. I den tidligere staldbygning har Haus der Brandenburg-Preußischen Geschichte (huset om Brandenburg-Preussens historie) til huse. Luisenplatz, som ligger ved siden af, forbinder den barokke Brandenburger Strasse med alleen til indgangen til Sanssouci-parken.

Der er tre pragtfulde byporte i det gamle Potsdam: Brandenburger Tor, til minde om syvårskrigen, Jägertor, opkaldt efter Jägerhof, der ligger nord for byen og Nauener Tor, som er et populært mødested i Potsdams centrum og et flot eksempel på engelsk nygotisk stil.

Gennem Nauener Tor kommer man til det hollandske kvarter, hvor byens atmosfære og livsstil udfolder sig særlig tydeligt. Her finder man hyggelige baggårde, cafeer, utraditionelle værtshuse og gallerier, hvor man kan slentre rundt eller sidde og slappe af. Det var ikke kun hollænderne, der fandt deres nye hjem i Potsdam, men også Huguenotterne fandt bosættelse. Her fandt også oprettelsen af den russiske koloni sted, Schweizerhusene fra det 19. århundrede, den norske matrosstation Kongsnaes, Schloss Cecilienhof, der er opført i engelsk landstedsstil. Potsdam har altid været åben for forskellige kulturer og selvfølgelig for gæster - både i dag og dengang. Potsdam er absolut et besøg værd.

Tegeler See
Udflugt til Tegeler See, som er den næststørste sø i Berlin efter Müggelsee, er at anbefale. Her er et rigt fugleliv og gode vandrestier. Her ligger også Greenwich Promenaden, som er et af de mest populære udflugtmål for berlinerne og udflugtsskibe, som sejler turister omkring på Berlins mange vandveje.

Spandau
En udflugt til Spandau, som ligger i den vestlige del af Berlin med sine lave huse og snævre gader, er ligeledes et besøg værd. Midt i den gamle bydel ligger St. Nikolai Kirche fra første halvdel af 1400-tallet og som har et prægtigt udsmykket alter fra 1582. Spandau Citadellet, der ligger i bydelen Haselhorst, er en af de vigtigste og bedst bevarede fæstninger i Europa. Citadellet er åbent hver dag året rundt fra kl. 10-17. Citadellet er også kendt for sine open air koncerter.

Köpenick
Köpenick er en hyggelig bydel, der ligger i den sydøstlige del af Berlin, hvor floderne Dahme og Spree løber sammen. Området er dækket af skov og vand og her finder man også Müggelsee. Köpenick har en lang historie og er første gang nævnt i 1209, hvilket er lidt ældre end Berlin (1237). Slottet Schloss Köpenick er en af de største seværdigheder og en tur i slotsparken og en sejltur på floden med afsluttende besøg på slottets udendørs terrasse kan anbefales.